NUnit perusteet 101

Tavoite

Osaat luoda Visual Studio projektin, jossa käytössä on NUnit yksikkötestauskirjasto.

Katso ensin video malliksi

Otettu myös kuvakaappaukset Visual Studio 2019 versiosta. Katso sivu NUnit lisääminen VS2019.

Videon katsomisen jälkeen

Tee Visual Studio projekti, jossa on tehty seuraavat toimenpiteet.

Luo NUnit kirjastoa käyttävä projekti videon mukaisesti

Kokeile siis päästä samaan tilanteeseen kuin videon lopussa, että työkalu tulee tutuksi. Sinun pitäisi pystyä ajamaan siis muutama testi malliksi. Voit käyttää videolla tehtyä esimerkkiä.

Lisää aiemmin luotuu projektiin muutamia eri testejä lisää

Harjoittele siis luomalla yksittäisiä testejä lisää. Videolla luodaan yksinkertainen laskin. Voit esimerkiksi lisätä laskimeen metodin kertolaskulle, jakolaskulle, jakojäännökselle jne. Voit myös luoda muunlaisen metodin millä vain pystyt kokeilemaan testien epäonnistumista ja ajoa.

Lisää samaan Solutioniin toinen projekti, joka on tyypiltään Console Application

Videolla Console Application projektia ei lisätty. Tee se kuitenkin samaan tapaan kuin videolla muutoin tehtiin projekti. Kun olet luomassa uutta projektia, sinun pitäisi pystyä siinä kohdin valitsemaan, että se lisätään olemassa olevaan Solution projektiin.

Kun olet palauttanut tehtävän niin pidä lopputulos tallessa. Se kuvastaa hyvin paljon lähtötilannetta muihin harjoituksiin tai töihin.

Visual Studiossa on kahdenlaisia projektityyppejä. Solution ja Project. Solution on eräänlainen kokoava projektimuoto, jossa voi olla useita projekteja. Alla kuva joka havainnollistaa rakennetta mutta sinun voi olla nimetty eri tavoin.

Lähteitä

Lisätietoja Visual Studion projektirakenteesta: https://docs.microsoft.com/en-us/visualstudio/get-started/tutorial-projects-solutions?view=vs-2019

Last updated