Laskutus

Harjoitustyöhön annettu toimeksianto

Huom! Opiskelijoille suunnatuissa projekteissa heidän arviointinsa ja palautettavat dokumentit on kuvattu tarkemmin heidän omalla oppimisalustallaan.

Toimeksiannon kuvaus

Asiakkaalla on tarve ohjelmalle, joka laskisi tulevia seuraavan laskutuspäivän hänen palveluidensa käytössä. Asiakkaalla on suunnitteilla toteuttaa tilausmallinen (subscription) pohjainen verkkopalvelu ja sen avuksi hän tarvitsee laskutuksen avuksi ohjelman.

Asiakkaalla on seuraavia toiveita miten ohjelman tulisi toimia:

  • Ohjelmaan lisättäisiin asiakas ja palvelutaso.

  • Asiakkaalla voi olla kerrallaan vain yksi palvelutaso ja laskutus tapahtuu kuukausittain aina 30 päivän välein.

  • Palvelutasoja voi olla useita erilaisia ja niillä tarkoitetaan esimerkiksi Basic, Pro, Enterprise versioita tulevasta verkkopalvelusta. Palvelutasolle pitää pystyä määrittämään kuukausihinta.

  • Asiakas toivoisi, että voisi nähdä ohjelmasta listan tulevista maksuista seuraavilta kuukausilta.

  • Asiakas haluaisi tarjota myös mahdollisuuden ostaa esimerkiksi 6kk tai 12kk kerralla ja vasta sen jälkeen alkaisi kuukausikohtainen laskutus. Jos palvelusta maksetaan heti 6kk, kokonaishintaan annetaan 10% alennus ja 12kk kohdalla, kokonaishintaan annetaan 18% alennus.

Asiakas on pohtinut myös, että ohjelma osaisi ottaa huomioon mahdollisen 30 päivän kokeiluajan, joka on ilmainen hänen palveluidensa ostajalle.

Lisäksi asiakkaan mielestä huomioitavaa on, että palvelutaso voi muuttua kesken sen käytön eli miten esimerkiksi palvelutason nosto tai pienennys otetaan laskutuksessa huomioon?

Lue aiheesta myös https://en.wikipedia.org/wiki/Subscription_billing_service

Last updated