Palkanlaskenta

Harjoitustyöhön annettu toimeksianto

Huom! Opiskelijoille suunnatuissa projekteissa heidän arviointinsa ja palautettavat dokumentit on kuvattu tarkemmin heidän omalla oppimisalustallaan.

Toimeksiannon kuvaus

Asiakas tarvitsee apua palkanlaskentaan. Hänelle on kerrottu, että palkat ja niiden sivukulut pystyisi laskemaan ohjelman avulla. Asiakkaalla vain ei ole tietoa ja taitoa siitä, että miten aloittaa.

Sinun tulisi suunnitella pieni sovellus, joka auttaisi asiakasta. Asiakkaalla on joitakin toiveita mitä hän haluaisi ohjelman sisältävän, jos se vain onnistuu.

  • Palkattujen työntekijöiden listaus ja heidän nykyinen bruttopalkkansa.

  • Palkattuja työntekijöitä saisi olla mahdollista lisätä tai heidän tietojaan muuttaa.

  • Työntekijöiden kohdalla asiakas haluaisi nähdä mistä palkka koostuu. Esimerkkinä asiakas on antanut seuraavan linkin https://www.palkka.fi/palkkalaskuri/nettolaskuri.htm

  • Asiakas joutuu myös maksamaan työnantajana sivukuluja palkasta. Jos siis mahdollista niin asiakkaan pitäisi myös nähdä työntekijän tiedoista, että paljonko erilaisia työnantaja maksuja tulisi maksaa https://www.palkka.fi/palkkalaskuri/Index.htm

  • Asiakkaalla on myös toive, jos ohjelma voisi kertoa tulevat palkkapäivät ja niistä aiheutuvat palkka- ja sivukulut. Esimerkiksi seuraavalta 30 päivän ajalta.

Last updated