Mysql perusteet 105

Harjoitustietokanta https://dev.mysql.com/doc/sakila/en/

Kirjoita SQL kyselyt, jotka vastaavat alla oleviin kysymyksiin. Yhteen kysymykseen voi liittyä yksi tai useampia SQL lauseita, joten ratkaisutavalla ei sinällään ole väliä kunhan siinä on käytetty SQL -kyselyitä.

Vältä vastausten katsomista etukäteen mutta ne auttavat, jos muuten jää jossakin kohdin jumiin.

Jos vastausta ei silti löydy, niin yritä silloin selittää itsellesi vastauksen SQL kysely ja selvittää mitä se varsinaisesti teki. Esimerkiksi vieraat SQL komennot.

pagemysql-perusteet-105-vastaukset

1. Näyttelijän Liza Bergman manageri ilmoitti, että hänen etunimensä on kirjoitettu väärin. Etunimi kuuluisi olla muodossa Elizabeth.. Millä komennoilla voit korjata virheen? Sisällytä kaikki vaiheet mitä tarvitset ratkaisun selvittämiseksi sekä todentamiseksi, että nimi on vaihdettu.

2. Lisää tietokantaan yksi uusi elokuva, Teit meistä kauniin. Ota mallia lähdetiedoista ja lisää niitä käyttäen elokuva listalle, tarvittaessa luo sitä varten eri riippuvuudet. Sisällytä kaikki vaiheet mitä tarvitset ratkaisun selvittämiseksi sekä todentamiseksi.

3. Lisää Teit meistä kauniin -elokuvaan liittyvät pääosien näyttelijät. Sisällytä kaikki vaiheet mitä tarvitset ratkaisun selvittämiseksi sekä todentamiseksi.

4. Teit meistä kauniin -elokuvan kopioita on ostettu yhteensä 15 kappaletta siten, että 9 niistä on lähetetty Lethbridgen myymälään. Loput kopiot sijaitsevat Woodridgen myymälässä. Kirjoita kaikki vaiheet millä tavoin saat lisättyä kopiot tietokantaan sekä ratkaisun todentamiseksi.

5. Elokuvan Rainbow Shock näyttäminen on lopetettu tekijänoikeusrikkomusten vuoksi. Poista elokuva ja siihen liittyvät tiedot tietokannasta. Sisällytä kaikki vaiheet mitä tarvitset ratkaisun selvittämiseksi sekä todentamiseksi.

6. Lisää itsesi uudeksi asiakkaaksi asiakasrekisteriin. Osoitteen voit keksiä päästä mutta sen pitää olla jokin uusi osoite eikä mikään olemassaolevista. Sisällytä kaikki vaiheet mitä tarvitset ratkaisun selvittämiseksi sekä todentamiseksi.

7. Kotikaupunkiisi avataan uusi elokuvavuokraamo. Lisää tämä uusi myymälä tietokantaan sekä sille uusi myymälävastaava (manageri). Sisällytä kaikki vaiheet mitä tarvitset ratkaisun selvittämiseksi sekä todentamiseksi.

8. Päivitä edellä luomasi asiakkaan asiakastietoihin, että hänen pääasiallinen myymälänsä on edellisessä kohdassa luotu myymälä. Lisää myös 5 kappaletta Teit meistä kauniin -elokuvan kopioita tälle uudelle myymälälle.

9. Vuokraat Teit meistä kauniin -elokuvan asiakkaana, jona sinut on merkitty tietokantaan. Katso malli elokuvan vuokraamisesta seuraavasta lähteestä ja muokkaa komentoja siten, että ne soveltuvat tähän esimerkkiin: https://dev.mysql.com/doc/sakila/en/sakila-usage.html#sakila-usage-rent-a-dvd

10. Teit meistä kauniin täytti kaikki odotuksesi. Palautat elokuvan. Katso esimerkki elokuvan palauttamisesta seuraavasta lähteestä ja muokkaa komentoja siten, että ne soveltuvat tähän esimerkkiin: https://dev.mysql.com/doc/sakila/en/sakila-usage.html#sakila-usage-return-a-dvd

Last updated