mysql-perusteet-102-vastaukset

Jos vastausta ei silti löydy, niin yritä silloin selittää itsellesi vastauksen SQL kysely ja selvittää mitä se varsinaisesti teki. Esimerkiksi vieraat SQL komennot.

1. Montako riviä on Sakila tietokannan tauluissa? (jokaisen taulun rivien määrä erikseen, ei tarvitse olla yhteenlaskettua summaa kaikkien taulujen osalta.)

Vastaukseksi soveltuu myös yksinkertaisempi SELECT count(*) FROM film tyylinen komento. Silloin jokaisen taulun nimi pitää erikseen määritellä. Alla kuitenkin vaihtoehtoinen tapa selvittää yhden tietokannan kaikkien taulujen rivimäärät.

2. Keitä eri näyttelijöitä on merkitty tietokantaan? Etu- ja sukunimi riittävät.

3. Missä eri kaupunginosissa asiakkaat ovat? Yksilölliset kaupunginosien nimet ovat tärkeitä ja montako kpl yhteensä eri yksilöllisiä kaupunginosia on?

Kuvan sijaan myös seuraava haku on mahdollinen: SELECT DISTINCT district FROM address;

4. Elokuvista tarvitaan listaus verkkosivulle, jossa esiintyy niiden nimi, kuvaus, vuokrausajan kesto, vuokran hinta, elokuvan pituus ja luokitus.

5. Inventaariota varten tarvitaan tieto montako kopiota (inventory taulu) elokuvista on yhteensä olemassa? Ei tarvitse erotella sitä onko elokuva tällä hetkellä vuokrattu vai ei. Riittää kokonaismäärä.

Vinkki tehtävään 5. Lue sakila tietokannan kuvauksesta mikä on inventory taulun tarkoitus. https://dev.mysql.com/doc/sakila/en/sakila-structure-tables-inventory.html

Aiemmassa esimerkkivastauksessa ollut tässä virhe. Vastauksen kysymykseen saa esimerkiksi kyselyllä: SELECT COUNT(*) FROM inventory;

Vastaus tulee siis siitä, että dokumenttia lukemalla selviää, että inventory taulussa on yksi rivi per vuokrattavan elokuvan kopio. Kopio tässä tarkoittaa fyysistä dvd-levyä.

6. Montako erilaista kielivaihtoehtoa elokuville on olemassa?

7. Montako eri kategoriaa elokuville on olemassa?

8. Tulevaa pääsiäistä varten on suunnitteilla kampanja lapsiperheille. Kampanjaa varten tarvitaan tieto siitä monta elokuvaa on olemassa, joiden genreksi on merkitty animaatio, lapsille tai perheille.

9. Edellistä kampanjaa tarvitaan myös lista elokuvien nimestä, vuokran hinnasta ja luokituksesta tulevalle verkkosivulle. Elokuvien genreksi pitää olla merkitty siis animaatio, lapsille tai perheille.

10. Järjestelmä näyttää virhettä elokuvalle, jonka tunniste on 453? Mikä on tämän elokuvan nimi?

Last updated